Kırsal Kalkınma Projeleri

Kırsal Kalkınma Projeleri


Tarım Hayvancılık Elit Paket

Çiftçilerimize devlet hibe ve desteklerinin analiz ve fizibilitelerinin yapılarak alabilecekleri devlet destekleri konusunda adım adım destekten faydalanabilmelerini sağlamak. Yapılacak çalışmaların sonunda uygun proje durumu, arazi tahsisisi, milli emlak, ağıl ve çardak yapımı gibi teknik konularda danışmanlık ve rehberlik etmek. Kırsal kalkınma ve gelişme için tarımsal ve hayvancılık destekleri için finansmana ulaşabilmeleri için yerel, bölgesel ve avrupa birliği desteklerinin analiz edilerek çiftçilerimizi yararlandırmaktır.


IPARD (Instrument for Pre­-accession Rural Development) Destekleri

Başvuru ve ön değerlendirme yaptırmak için tıklayınız ve bilgilerinizi giriniz. Uzmanlarımız sizinle irtibata geçip gerekli belge ve dokümanları isteyeceklerdir.

IPARD (Instrument for Pre­-accession Rural Development), bütçesini Avrupa Birliği fonlarından ve ülkemiz kaynaklarından finanse eden bir program olup, yatırım planı olan tüm vatandaşlara geri ödemesiz devlet desteği sunmaktadır. IPARD programı kapsamında 2011 yılından itibaren projelerini uygun bir şekilde hazırlayan ve Avrupa Birliği standartlarına uygun işletmeler kuran yatırımcılara toplamda 1.8 Milyar TL teminat alınmaksızın, geri ödemesiz (hibe) olarak verildi, verilmeye de devam ediliyor.

IPARD programında artık daha fazla sektöre daha fazla hibe desteği verilecek. İlgili yatırımcıların uzun süredir destek kapsamına alınmasını istediği pek çok sektör, 2016-2020 dönemi için çıkarılan IPARD 2 Programına dahil edildi.

IPARD 2 Programına, öncesinde destek sunulan mevcut sektörlere ek olarak; yenilenebilir enerji, makine alımları, yumurta tavukçuluğu, manda sütü üretimi, kaz yetiştiriciliği gibi sektörler de dahil edildi. Öncesinde %65 olan hibe üst sınırı ise yeni dönem programı IPARD 2’de %70’e çıkarıldı. 2016 yılında tam 840 milyon liranın, yatırımcılara proje kapsamında hibe olarak verileceği planlandı. 840 Milyon TL çok ciddi bir rakam ve artmaya da devam edecek.

IPARD Programına duyulan bu inanılmaz ilgiye bakacak olursak, 2016 yılı yatırım yılı olacağa benziyor.


TKDK ( Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ) Destekleri

Ulusal kaynaklardan ve Avrupa Birliği fonlarından elde edilen bütçeyi, yatırım yapmak isteyen girişimcilere destek olarak sunan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Türkiye ekonomisine ve yatırımcısına katkı sağlayan büyük bir kuruluştur. TKDK, Avrupa’da en iyi hibe veren kurum olarak bilinmekte ve bir başarı hikâyesi olarak anlatılmaktadır.

Bugüne kadar 11 bin yatırımcı ile sözleşme imzalayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, toplam 6 milyar TL tutarındaki yatırımların 3,3 milyar TL’lik kısmını teminat alınmaksızın geri ödemesiz yani hibe olarak proje sahiplerine verdi. Bu büyük oranlı destekler ile kurulan işletmelerde 45 bin kişi iş sahibi olurken, 60 milyon TL de ihracat gerçekleştirildi.

Proje hazırlayarak hibe talebinde bulunan yatırımcının eksik bilgi ve belgelerden kaynaklı projesinin kabul edilmemesi ya da öngörülenden daha az destek almasının yaşanmaması için eğitim önemli, profesyonel bir proje yazarı şart.


Kalkınma Ajansı Destekleri

İş kurmak isteyenleri ve işletme sahiplerini daha büyük yatırımların öncüsü olmaları adına teşvik eden pek çok devlet kurumu bulunmaktadır. Kalkınma Bakanlığı bünyesinde bulunan Kalkınma Ajansları ise bu destek sunan kuruluşlar arasında ki en büyük ağa ve sisteme sahip olmaktadır.

Ülkedeki kalkınma ve ekonomideki büyümenin, bölgesel kalkınma ile mümkün olabileceği düşüncesi ile bölgesel destekler sunan Kalkınma Ajansı, yatırımcılar için büyük bir sinerji yaratmaktadır.

Ülkemizde, bölgeler arasında gelişmişlik farkı olduğu herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir. Bugün Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Marmara Bölgesi arasında ki ekonomik ve gelişmişlik farkı, gece ve gündüz arasındaki fark kadar bellidir. Kalkınma Ajansı, bölgesel yatırımlara destek sunarak bu farkı mümkün mertebe azaltmaya çalışmaktadır.

Ulusal kalkınmanın yerel çalışmalar ile mümkün olacağına inanan Kalkınma Ajansı, bulunduğu yöredeki küçük büyük hemen her işletmeyi ve iş kurmak isteyeni, ulusal kalkınmada ki önemli bir etken olarak görmektedir.

Kalkınma Ajansı desteklerine baktığımız da yatırımınız ister 100.000 TL, ister 1.000.000 TL olsun, fark etmez. Alacağınız destek miktarı destek kapsamında bulunan harcamalarınızda ki toplam tutarın yarısı kadar olacaktır. Üstelik sunulan yarı oranlı destek bir kredi değildir, tamamen hibedir. Geri ödemesiz olarak sunulan yarı oranlı hibe, yatırımcının hayallerine ulaşması için büyük bir fırsat olmaktadır.

Bölgesel kalkınmayı kendisine amaç edinen Kalkınma Ajansı, 2008 yılından bu yana kendi bölgesinde iş kurmak isteyen yatırımcılardan yaklaşık 14.000 proje başvurusu aldı. Kalkınma Ajansı, yatırımcılara 2008 yılından bu yana yaklaşık 550 Milyon TL destek sağlamıştır. Kalkınma Ajansı aracılığı ile hibe desteği almak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey bölgenizde yapılabilecek bir iş fikri edinmek, ardından bu fikri profesyonel biçimde projelendirmek olacaktır. Unutmayın ki derdimizi yüz yüze değil yazılı belgeler ile yani proje ile ifade edebiliyoruz. Merak etmeyin, lider proje uzmanı Kobi-Line, Kalkınma Ajansı hibe ve destekleri için de yanınızda.

YUKARI